Kunnalliskoti

Erään maaseutukunnan vaivaisia hoitamaan rakennettiin suuri ja uudenaikainen kunnalliskoti vuonna 1936. Alunperin asukkaissa oli vanhusten lisäksi myös mielenterveysongelmaisia ja kehitysvammaisia, mutta vuosien saatossa paikka muuttui enemmän vanhainkodiksi. Jossain vaiheessa paikasta käytettiin myös nimitystä lepokoti.

Rakennuksessa on tiloja kolmessa kerroksessa, sekä varastotilaa laajalla ullakolla. Kellarissa on muutamia potilashuoneita, pyykinkäsittelytilat, sauna ja pesuhuone, lämmityslaitteet sekä muita teknisiä tiloja. Ensimmäisen kerroksen keskuksena on ruokasali, jonka lähettyvillä suurehko keittiö ja toimistohuoneet. Ensimmäisen kerroksen toisessa päädyssä on potilashuoneita. Toisessa kerroksessa on hoitajien huoneen lisäksi vain potilashuoneita.

Talo on ilmeisimmin jäänyt tyhjilleen joulun tienoilla 1992. Joulukoristeita, piparimuotteja ja joulukuusen rippeet ovat jääneet siivoamatta, ja toimiston pöydällä oli vuoden 1992 kalenteri. Jotain suunnitelmia talon käyttöönotolle oli sittemmin viritelty, mutta nyt alkaa jo olla myöhäistä. Kosteus on syönyt rappaukset ja laatat seiniltä, ja lumien sulamisvedet valuvat kellariin. Hieno talo, mutta valitettavasti taitaa olla menetetty.

Vierailtu maaliskuu 2009